“Το στολίδι για την Βόρειας Εύβοιας”


Η λουτρόπολη της Αιδηψού, που αποτελεί ένα στολίδι για την Βόρειας Εύβοιας και είναι πανελλαδικά γνωστή. Είναι μια περιοχή που η φύση προίκισε απλόχερα με ιαματικά νερά πολύτιμα για τη σωματική υγεία και ευεξία του επισκέπτη, αλλά και με τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

Αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με τη φιλοξενία και την εξυπηρέτηση που προσφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής στους πολυάριθμους επισκέπτες που επιλέγουν την ευρύτερη περιοχή της Αιδηψού κάθε χρόνο για τις διακοπές τους, δημιουργούν ένα ιδανικό τουριστικό προορισμό.

Δείτε το βίντεο

Palatino

Ιστορία

Από την αρχαιότητα η Αιδηψός ήταν γνωστή για το ευεργετικό της υπέδαφος και ιδιαίτερα για τις θερμές ιαματικές πηγές της και ήταν γνωστές από την εποχή του Αριστοτέλη 384-332 π.Χ. Η «Ελλοπία» των Ιωνίων στις «Ιστορίες του Ηρόδοτου», η «Αιδηψός» που αναφέρεται στην «Μετεωρολογία» του Αριστοτέλη, στην «Φυσική Ιστορία» του Πλίνιου, η Αιδηψός στην «Γεωγραφία» του Στράβωνα, «στην Αιδηψό της Εύβοιας, "Του Πλούταρχου, της Λειψούς της λαϊκής παράδοσης και του Λύσσου του Αλεξάνδρου Μωραϊτίδη, δεν είναι παρά μια μακρά ιστορική αναφορά στην ίδια πόλη, την Λουτρόπολη της Αιδηψού. Παραμένει άγνωστο πότε και από ποιον χτίστηκε, ωστόσο, είναι βέβαιο ότι το ιαματικό νερό ήταν γνωστό πριν από τον 4ο π.Χ. αιώνα, αφού σύμφωνα με τις περιγραφές του Στράβωνα ονομάστηκε "Θερμά Ηρακλέους".

Palatino

Λουτροθεραπεία

Την υδροθεραπεία ως μέθοδο ίασης πολλών ασθενειών, εισήγαγε ο Ιπποκράτης στα μέσα του 5ου αιώνα. Η καινοτομία αυτή, υπήρξε πολύ επιτυχής και τα Ασκληπιεία μετατρέπονται σε κανονικά ιατρεία, όπου η Λουτροθεραπεία ασκείται με σύστημα και μέθοδο, και καθιερώνεται ως βασική σχεδόν ανάγκη υγιών και μη. Το αποκορύφωμα της δόξας της το γνωρίζει στα χρόνια της Ρωμαϊκής κυριαρχίας. Ο Πλούταρχος στο βιβλίο του «Βίος Σύλλα» αναφέρεται διεξοδικά, τόσο στις φυσικές καλλονές και στην πλουσιότατη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής της Αιδηψού, όσο καιστα ονομαστά συμπόσια, που σχεδόν πάντοτε συνοδεύουν τη λουτροθεραπεία. Εκεί, παράλληλα με την παράθεση εξαιρετικής ποιότητας και μεγάλης ποικιλίας εδεσμάτων, οι λουόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και την πνευματική τροφή που πρόσφεραν οι ολονύκτιες συζητήσεις.

Palatino

Εύβοια

Η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και από τα πιο όμορφα και πλήρως οργανωμένα τουριστικά. Έχει εύκολη πρόσβαση και προσφέρει πολλές ευκαιρίες για διακοπές και Σαββατοκύριακα ξεκούρασης όλο το χρόνο. Το βόρειο τμήμα της Εύβοιας, θεωρείται από πολλούς ως το ομορφότερο κομμάτι της και είναι αλήθεια, ότι το τοπίο είναι αρκετά διαφορετικό από το υπόλοιπο νησί, με αλπικά δάση, πλούσια χλωρίδα και πανίδα, επιβλητικά βουνά, πλούσια βλάστηση και πανέμορφα τοπία.

Palatino

Αιδηψός

Στην βόρειο Εύβοια λοιπόν, βρίσκονται και τα Λουτρά της Αιδηψού. Εδώ θα καταπολεμήσετε το στρες, θα ανανεωθείτε, θα ανακτήσετε την πνευματική σας διαύγεια και θα φύγετε με μία μοναδική αίσθηση ευεξίας. Στη διάσημη λουτρόπολη της Εύβοιας σας περιμένουν πάνω από 80 ιαματικές πηγές και ένα υπέροχο τοπίο πλούσιας βλάστησης που συναντά τη γαλαζοπράσινη θάλασσα. Σε SPA, δημόσια αλλά και ιδιωτικά, υδροθεραπευτήρια, πισίνες ξενοδοχείων, χιλιάδες άνθρωποι χαλαρώνουν αλλά βρίσκουν και ανακούφιση από παθήσεις. Θαλάσσια και ιαματικά νερά, δινόλουτρα, ποσιθεραπεία, λασπόλουτρα, κολύμπι στη θάλασσα όπου καταλήγουν οι πηγές. Ό,τι και αν επιλέξετε, στην Αιδηψό θα αναγεννηθείτε.